Scrum

Wil jij een Scrum-project aanpakken maar heb je niet de know-how? Wij kunnen je helpen een mooi project neer te zetten!

Lees hieronder meer over Scrum!

Kom meer te weten over Scrum

Door projecten volgens de Scrum methodiek aan te pakken wordt tijd effectief gebruikt, zijn de teams zelfsturend en is de communicatie helder. Scrum is een Agile methode die gebruikt maakt van een Backlog, Sprints, Demo's en Retrospectives. 

Backlog

De backlog is de plek waar alle opdrachten in staan welke voltooid moeten worden om tot het eindresultaat te komen. Al deze opdrachten zijn door middel van een punten systeem aangemerkt. Deze punten duiden tijd aan, hoeveel tijd een opdracht in beslag zal nemen. Uit deze backlog worden opdrachten gepakt die passen in het tijdsbestek van een sprint.

Sprint

Een sprint is dus een bepaalde tijdsperiode waarin wordt gewerkt aan vooraf gespecificeerde opdrachten. Na een sprint wordt er een nieuwe sprint gespecificeerd met de resterende opdrachten uit de backlog. Door op deze manier te werken worden tijd en middelen erg effectief gebruikt. Ook ligt de focus op de sprint en maakt dit dat de opdrachten voltooid worden.

Demo's

Na afloop van iedere sprint wordt er een demonstratie gegeven van het opgeleverde werk uit de sprint. Hierdoor ziet heel het team waar iedereen mee bezig is geweest. 

Retrospective

In het retrospective wordt teruggeblikt op de afgelopen sprint. Wat ging er goed, wat kan er beter en hoe zorgen we dat we in de toekomst nog beter zijn. Hierdoor worden opdrachten bespreekbaar en ook eventuele andere zaken als communicatie.

Samen Scrum

Door onze ervaring zien wij Scrum inmiddels als tweede natuur en kunnen we u ook helpen met Scrum projecten. Blue Flamingos kan het project voor u specificeren. Middels een Scrum master van ons die zorgt dat alles in goede banen wordt geleid en een Product Owner uit uw bedrijf die toeziet op de opdracht kunnen we samen succesvolle projecten neerzetten.

Samen mooie Scrum projecten starten? 🔥
Ook effectiever te werk gaan?