Vacature medior back-end developer

Ben jij een medior back-end Developer die het een uitdaging vindt om aan vette maatwerk applicaties te bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vind jij het interessant om het maximale uit een website te halen? Houd je van afwisseling in je werkzaamheden en het bouwen van lastige koppelingen? En heb jij graag de voortrekkersrol binnen een team, tijdens het werken in sprints? Yes, lees dan vooral verder!
 

Over Blue Flamingos

Wij zijn een digitaal bureau gevestigd in het centrum van Zwolle. We zijn blauwvingers (zoals alle echte Zwollenaren) én we slaan graag onze vleugels uit om mooie reizen te maken. Vandaar de naam Blue Flamingos. En nee, we zijn geen standaard bureau. We zijn betrokken bouwers. We bouwen graag aan websites, marketing campagnes en aan goede relaties met onze klanten. Maar we bouwen ook aan jouw ontwikkeling, de ontwikkeling van het team en het bedrijf. En dat doen we net even anders. Ons motto: break the ordinary! 

Anders? Yes.. die blauwe flamingo geeft dit natuurlijk al weg. Wat ons verder onderscheid:

1. Interne projecten én vette klanten
Onze passie voor reizen is terug te zien in de websites die wij met trots hebben ontwikkeld voor onszelf: weflycheap.nlvakantiebesparen.nl en travelstamps.nl. We ontwikkelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor toffe klanten met uitdagende projecten zoals Uitgekookt, Voskamp, Next Step traprenovatie en Marketing Oost. Dat gaat zó goed dat we op zoek zijn naar versterking voor ons team. Daarnaast testen we geregeld nieuwe concepten zoals slimmevergelijker.nl. Je werkt dus aan vette interne én externe projecten!

2. Een enorm betrokken team
Toen we zagen dat de omzet van Weflycheap letterlijk naar €0 ging door Covid-19, hebben we de omslag van affiliate website in de reisbranche naar professioneel webbureau gemaakt. Dat geeft aan dat we flexibel zijn, daadkrachtig en vindingrijk. Maar bovenal betrokken. Ons hele team heeft keihard gewerkt om deze omslag te maken, dat bindt ons en maakt ons trots.

3. Als jij groeit, groeien wij
We zijn niet extreem commercieel. We zijn geen hardcore urenschrijvers & hebben geen harde targets op declarabele uren. Soms werk je nog even een uurtje door en op andere momenten neem je wat langer pauze. Werken vanuit huis, op kantoor of in het buitenland, het is ons om het even. We gaan voor duurzame relaties met klanten en tevreden medewerkers, dat is wat telt! Ons betrokken team is goud waard. Als jij groeit, groeien wij.

4. Maatschappelijke betrokkenheid
We willen wat terugdoen voor de maatschappij. Je krijgt een dag verlof voor vrijwilligerswerk en mag 1 uur per week besteden voor een maatschappelijke organisatie.

5. Fun & werk
We zijn informeel, niet hiërarchisch & combineren fun met werk. Een wijn- of bierproeverij, potje squash, Fifa of bootje varen is wel aan ons besteed! Onze teamuitjes naar Nice, Praag of Amsterdam en reisjes via onze travel-partners zijn een extra reden om bij ons te komen werken! 

Spreekt je dit aan? YES! Dan hebben wij een match en horen we graag meer van je. Oh ja, natuurlijk moet je ook nog wel enigszins in ons profiel passen... Past dit niet? Bekijk onze andere vacatures of duik de studieboeken in ;)

 


 

Waarom Blue Flamingos?

Wij bieden jou de ideale plek om veel kennis en ervaring op te doen. Je krijgt super veel verantwoordelijkheid met projecten die je samen met jouw collega's via de SCRUM methodiek gaat oppakken. Er is erg veel ruimte voor eigen initiatief. Heb je een goed idee? Doen! Binnen ons topteam hebben we jarenlange ervaring met online marketing en met techniek. Door sterke groei in klanten zijn we op zoek naar extra backend power! Dat willen we met jouw komst in huis halen. Ons team bestaat uit twee back-enders (waaronder onze team lead), twee full-stack developers en een UX-er / front-end developer. Daarnaast schakel je veel met klanten, onze interne Product Owner en de Stakeholders binnen het bedrijf. De belangrijkste reden om voor ons te kiezen: we hebben een gezellig team met toppers die samen gaan knallen voor uitdagende projecten!
 

Wat ga je doen?

Je gaat onze websites en app naar een hoger niveau tillen. Je denkt mee over techniek, koppelingen en de juiste verwerking van de beschikbare informatie. Je gaat je bezighouden met het automatiseren van onze processen middels techniek. Denk hierbij aan het automatisch bijwerken van de prijzen van onze deals, het geautomatiseerd zoeken naar vliegtickets, stedentrips samenstellen of het automatisch promoten van onze deals via kanalen als Facebook. Je gaat natuurlijk ook werken voor onze klanten. Dat kunnen bureaus zijn, webshops en andere websites in allerlei branches. En - last but not least - je gaat nieuw concepten ontwikkelen. Helemaal van scratch af aan. Hoe vet is dat!? Om dit alles te realiseren maak je gebruik van de kennis in de organisatie, onze technische partners en de verschillende tools die tot je beschikking staan.
 

Wat wij van jou vragen:

 • Je interesseert je in alles wat met online te maken heeft;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring;
 • Je bent proactief en neemt graag de voortrekkersrol op je;
 • Ervaring met PHP;
 • Ervaring met Laravel is een hele grote pré;
 • Ervaring met Wordpress is een pré;
 • Ervaring met NodeJS is een pré;
 • Ervaring met het ontwerpen van databases en database migraties;
 • Ervaring met GIT;
 • Ervaring met SCRUM (ervaring met Jira is een pré)

Jouw carrièrepad 

Wij bieden jou de kans om werkervaring op te doen op het gebied van backend development. Je gaat volledig meedraaien in een volwaardig, effectief SCRUM team bij een bloeiende scale-up, gevestigd in hartje Zwolle. Je krijgt een Macbook Pro met extra beeldscherm tot je beschikking en ontvangt een goed salaris! Je krijgt de kans om stagiaires te begeleiden en door te groeien als team lead. 
 

Over onze werkmentaliteit

Onze websites en die van onze klanten zijn 7 dagen per week online en moeten 7 dagen per week up-to-date zijn, dit vraagt dus om een flexibele houding. Een 9-5 mentaliteit vinden we hierin niet passen. Uiteraard zijn alle werktijden in overleg. Wij houden van hard en resultaatgericht werken, plezier maken, successen vieren en natuurlijk een borrel op z’n tijd!
 


 

Interesse of vragen?

Voor vragen kan je bellen met Ruud Raaijmakers (06-12684189). Je motivatie voor deze vacature kan je mailen naar: vacature@blueflamingos.nl. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!