Vacature Online Marketeer

Ben jij een online specialist en heb je een passie voor het opzetten van vette SEO, SEA, Social en E-mailmarketing campagnes? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vind jij het interessant om met een bredere blik naar een website te kijken? Ben je op de hoogte van de laatste online marketing trends? Wil je knallen in een jong en dynamisch team? Yes, lees dan vooral verder!
 

Over Blue Flamingos

Wij zijn een digitaal bureau gevestigd in het centrum van Zwolle. We zijn blauwvingers (zoals alle echte Zwollenaren) én we slaan graag onze vleugels uit om mooie reizen te maken. Vandaar de naam Blue Flamingos. En nee, we zijn geen standaard bureau. We zijn betrokken bouwers. We bouwen graag aan websites, marketing campagnes en aan goede relaties met onze klanten. Maar we bouwen ook aan jouw ontwikkeling, de ontwikkeling van het team en het bedrijf. En dat doen we net even anders. Ons motto: break the ordinary! 

Anders? Yes.. die blauwe flamingo geeft dit natuurlijk al weg. Wat ons verder onderscheid:

1. Interne projecten én vette klanten
Onze passie voor reizen is terug te zien in de websites die wij met trots hebben ontwikkeld voor onszelf: weflycheap.nlvakantiebesparen.nl en travelstamps.nl. We ontwikkelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor toffe klanten met uitdagende projecten zoals Uitgekookt, Voskamp, Next Step traprenovatie en Marketing Oost. Dat gaat zó goed dat we op zoek zijn naar versterking voor ons team. Daarnaast testen we geregeld nieuwe concepten zoals slimmevergelijker.nl. Je werkt dus aan vette interne én externe projecten!

2. Een enorm betrokken team
Toen we zagen dat de omzet van Weflycheap letterlijk naar €0 ging door Covid-19, hebben we de omslag van affiliate website in de reisbranche naar professioneel webbureau gemaakt. Dat geeft aan dat we flexibel zijn, daadkrachtig en vindingrijk. Maar bovenal betrokken. Ons hele team heeft keihard gewerkt om deze omslag te maken, dat bindt ons en maakt ons trots.

3. Als jij groeit, groeien wij
We zijn niet extreem commercieel. We zijn geen hardcore urenschrijvers & hebben geen harde targets op declarabele uren. Soms werk je nog even een uurtje door en op andere momenten neem je wat langer pauze. Werken vanuit huis, op kantoor of in het buitenland, het is ons om het even. We gaan voor duurzame relaties met klanten en tevreden medewerkers, dat is wat telt! Ons betrokken team is goud waard. Als jij groeit, groeien wij.

4. Maatschappelijke betrokkenheid
We willen wat terugdoen voor de maatschappij. Je krijgt een dag verlof voor vrijwilligerswerk en mag 1 uur per week besteden voor een maatschappelijke organisatie.

5. Fun & werk
We zijn informeel, niet hiërarchisch & combineren fun met werk. Een wijn- of bierproeverij, potje squash, Fifa of bootje varen is wel aan ons besteed! Onze teamuitjes naar Nice, Praag of Amsterdam en reisjes via onze travel-partners zijn een extra reden om bij ons te komen werken! 

Spreekt je dit aan? YES! Dan hebben wij een match en horen we graag meer van je. Oh ja, natuurlijk moet je ook nog wel enigszins in ons profiel passen... Past dit niet? Bekijk onze andere vacatures of duik de studieboeken in ;)Wat ga je doen?

Als online marketeer is het internet jouw domein. Jouw kennis en ervaring zorgen voor het online succes van een website. Als online markteer bij Blue Flamingos maak je onze eigen websites én die van klanten tot een succes. De tijdsverdeling tussen interne en externe projecten is momenteel 50/50, maar dat is flexibel uiteraard. Je werkdag is eigenlijk nooit hetzelfde. De ene dag ben je bezig met het finetunen van de SEO strategie, optimaliseren van SEA campagnes & inrichten van Google Tag Manager voor een klant. Een andere dag ben je weer bezig met het beheren van een externe affiliate marketing campagne, zet je een succesvolle leadcampagne op voor weflycheap & bespreek je met het contentteam de strategie voor onze eigen Instagram accounts. Je haalt een kick uit het optimaliseren van zoekresultaten en het behalen van de geformuleerde doelstellingen. 

Je bent een duizendpoot die veel ijzers in het vuur kan houden zonder in de stress te schieten. Je werkt vanuit een strategie en kickt erop om doelstellingen te behalen. 


Wie ben jij?

Jij bent een online junkie. Je leest relevante blogs, volgt webinars of congressen & leest relevante boeken om je kennis nog verder te vergroten! Verder:

 • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je 3-5 jaar aan online praktijkervaring;
 • Heb je aantoonbare kennis van en ervaring met SEO, SEA, Social Media, E-mailmarketing, Leadgeneratie en Google Analytics. Kennis en ervaring met Affiliate Marketing is een grote pré;
 • Kun je dashboards maken met Google Analytics & Google Data Studio;
 • Heb je ervaring met Google Tag Manager (een grote pré)
 • Heb je de nodige Google certificaten (een grote pré)
 • Ga je planmatig te werk en weet je meerdere projecten gelijktijdig te managen. 
 • Ben je empathisch, behulpzaam richting klanten en proactief.
 • Kan je als vanzelfsprekend foutloos Nederlands spreken en schrijven.
 • Kan je goed zelfstandig werken en onze marketeers meenemen in alle ontwikkelingen.
 • Ben je een enthousiaste toevoeging aan ons team!

Wat krijg je?

Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team aan enthousiastelingen en je werkt samen in een informele sfeer. Blue Flamingos zit in de lift en daardoor liggen er meer dan genoeg uitdagingen bij zowel interne als externe projecten. Verder krijg je:

 • Een 32-40 uur contract.
 • Opleidingsbudget en tijd om jezelf te ontwikkelen. 
 • Veeeeeel vrijheid.
 • Teamlunches, borrels, uitjes en incidenteel zelfs een buitenlandse trip.
 • 1 dag extra verlof voor vrijwilligerswerk (zoals een goed doel helpen met SEA).
 • De kans om tijdelijk vanuit het buitenland te werken. 
 • Een nieuwe Macbook + toebehoren.
 • Een kantoor-thuiswerk combinatie. 
 • De unieke kans om voor eigen projecten en voor klanten te werken! 

Interesse of vragen?

Voor vragen kan je bellen met Eelko van Drongelen (06-49672057). Je motivatie voor deze vacature kan je mailen naar: vacature@blueflamingos.nl. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!