Wat is Affiliate Marketing?

  Loading...

  Affiliate marketing is een samenwerking tussen een adverteerder en een publisher. De producten van de adverteerder worden gepromoot door de publisher via een linkje. In ruil voor het promoten van die producten, ontvangt de publisher een commissie over de omzet van de adverteerder. Een win-win situatie voor beide partijen. Wij vertellen je precies wat affiliate marketing is!

  De betekenis van affiliate marketing

  Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij producten van een adverteerder worden gepromoot door een publisher via een hyperlink. Als de publisher een product verkoopt via de hyperlink, ontvangt hij/zij een afgesproken commissie. De commissies zijn een percentage van het verkochte product. Per product misschien niet heel veel, maar als je het grootschalig aanpakt, kun je er flink mee verdienen. 

  Wat is Affiliate Marketing.jpg

  Hoe werkt affiliate marketing precies?

  Affiliate marketing is dus een samenwerking tussen twee partijen: een adverteerder en een publisher. De adverteerder heeft een product (of een hele reeks aan producten) die hij of zij onder de aandacht wil brengen. Publishers zorgen ervoor dat deze producten onder de aandacht worden gebracht. Dit kan op verschillende manieren. Door als adverteerder samenwerkingen aan te gaan met publishers, bereik je veel meer consumenten. 

  Op de stoel van adverteerder

  Laten we eerst eens dieper ingaan op de adverteerderskant van affiliate marketing. Zo’n adverteerder is bijvoorbeeld een online kledingwinkel. De eigenaar van de webshop wil graag meer omzet genereren door meer producten te verkopen. Zelf lijkt hij niet de mensen te bereiken die hij graag zou willen. 

  Door samenwerkingen aan te gaan met verschillende publishers heeft de webshopeigenaar een veel groter bereik. Hij besluit om zich aan te melden bij een affiliate netwerk en start meteen een campagne. Hij beschrijft de voorwaarden van zijn campagne en laat alleen de publishers toe die voldoen aan de campagnevoorwaarden. Zo weet hij zeker dat zijn producten alleen gepromoot worden via kanalen waar hij achter staat. 

  De webshopeigenaar ziet zijn omzet stijgen dankzij de promotie door de publishers. Om publishers te belonen, staat hij een vooraf afgesproken commissiepercentage af. Het commissiepercentage is een percentage van de omzet van het verkochte product, afhankelijk van onder andere de campagne en de markt. Als adverteerder wil je niet teveel commissie moeten afstaan, maar het moet voor de publisher wel aantrekkelijk genoeg zijn om de producten te promoten. We adviseren daarom om goed de markt te onderzoeken. Het fijne van affiliate marketing is dat je alleen betaald als er daadwerkelijk producten worden verkocht. No cure? No pay! 

  Op de stoel van publisher

  Een publisher is de partij die de producten van de adverteerder promoot. Publishers hebben een groot netwerk aan bezoekers en/of volgers of een groot bestand met e-mailadressen. Er zijn verschillende typen publishers:

  • Contentpublishers
  • Dealwebsites
  • Social media
  • Programmatic Advertising partijen
  • Cashback- en loyaltypartijen
  • Kortingscodepartijen
  • Google CSS partners

  De verschillende typen publishers promoten allen op hun eigen manier. Bloggers schrijven ijzersterke blogs om producten te promoten. Sommige publishers kiezen ervoor om op social media mensen te inspireren om het product te kopen. Ook kun je er als publisher voor kiezen om advertentiebudget in te zetten op Google Shopping. 

  Om zoveel mogelijk commissie te ontvangen, is het belangrijk om als publisher mensen te stimuleren om een product te kopen via jouw hyperlink. Besteed aandacht aan SEO zodat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten van zoekmachines of zet een campagne op om je e-mailbestand uit te breiden. Hoe meer mensen je bereikt, hoe meer producten je kan verkopen. En dat maakt jou als publisher nog aantrekkelijker om mee samen te werken als adverteerder. 

  Voor wie is affiliate marketing geschikt? 

  Affiliate marketing is geschikt voor:

  1. Adverteerders die hun omzet willen vergroten en
  2. publishers die hun netwerk willen inzetten om geld te verdienen. 

  Natuurlijk gaat het nog veel verder dan alleen geld verdienen. Als publisher help je mensen een stapje vooruit in het vinden van de juiste producten. Als adverteerder is het ook naamsbekendheid vergroten en mensen overtuigen van jouw producten. 

  Vind het perfecte affiliate marketing netwerk voor jouw campagne

  Wil jij graag starten met affiliate marketing? Meld je dan aan bij een affiliate marketing netwerk! Bekende netwerken zijn Daisycon, TradeTracker en Awin. Sommige grote adverteerders zoals Bol.com en Booking.com hebben een eigen affiliate netwerk. Onderzoek waar relevante publishers of adverteerders zich bevinden en kies op die manier waar jij je aan kan sluiten. 

  Ook beginnen met affiliate marketing?

  Met onze eigen affiliate website in de reisbranche genaamd weflycheap, hebben we inmiddels al 10 jaar ervaring aan de publisherskant van affiliate marketing. Onze developers en marketeers knallen iedere dag aan een nóg betere website, zodat we gevonden worden en onze bezoekers kunnen stimuleren om hun droomvakantie te boeken. 

  Sinds de geboorte van Blue Flamingos hebben we ook plaats mogen nemen op de stoel van adverteerder. We profiteren van onze jarenlange ervaring in affiliate marketing. De behoeftes van zowel de adverteerders als de publishers kennen we. Met deze kennis op zak tillen we de affiliate marketing campagnes van onze partners naar een hoger niveau. Wil jij ook beginnen met affiliate marketing of kan jouw bestaande campagne wel een oppepper gebruiken? We helpen je er graag bij! 

  Wil jij beginnen met affiliate marketing?
  Laten we dan samenwerken!


  Blue Flamingos © 2024 |Sitemap