De Vries Trappen applicatie

  Loading...

  Al jarenlang voorziet De Vries Trappen zijn klanten van de beste trappen. Kwaliteit staat bij de trappenspecialist hoog in het vaandel. Ontwerp en vervaardiging gebeuren in eigen huis, waardoor De Vries Trappen kwaliteit kan garanderen. En dan zijn de trappen ook nog eens milieubewust! Wij hielpen deze organisatie met het verbeteren van de systemen waardoor efficiënter en transparanter gewerkt kan worden.

  CUSTOM CASES De Vries Trappen DVT.png

   

  Het kostte De Vries Trappen te veel tijd om alle administratie rondom projecten met kopersopties bij te houden in hun eigen systeem. We mochten aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe systemen waar De Vries Trappen, de aannemers èn de kopers baat bij zouden hebben. 

  Verloren tijd aan handmatig werk

  De Vries Trappen constateerde dat er veel tijd verloren ging aan de administratieve werkzaamheden rondom projecten waarbij kopers een mooie trap naar wens mogen samenstellen. Afhankelijk van de grootte van het project duurde het soms wel uren of zelfs dagen voordat alle door de kopers gekozen opties en andere projectgegevens correct in de administratie waren verwerkt. Dit kost ontzettend veel tijd. Tijd die je misschien liever ergens anders in steekt. 

  Tijd besparen door geautomatiseerde systemen

  Om een einde te maken aan het handmatige werk, bouwden we een systeem voor De Vries Trappen waarin de administratieve data makkelijk wordt bijgehouden.

  Als aanvulling op dit systeem bouwden we een online showroom. De online showroom geeft kopers de mogelijkheid om hun ideale trap te visualiseren. Kopers kunnen bijvoorbeeld hun open trap dicht maken, kiezen voor bepaalde houtsoorten of slijtstrippen kiezen. De keuzes die kopers maken, worden meteen visueel weergegeven. Hierdoor hebben de kopers een goed beeld van hoe hun nieuwe trap eruitziet. Daarnaast zien kopers gelijk de prijs van de gepersonaliseerde trap.

  Het proces van de samenwerking

  We werkten volgens de Scrum methodiek. Scrum is een Agile methode die gebruikt maakt van een Backlog, Sprints, Demo's en Retrospectives. Door projecten volgens de Scrum methodiek aan te pakken wordt tijd effectief gebruikt, zijn de teams zelfsturend en is de communicatie helder. 

  Door meerdere meetings in te plannen en goed te overleggen met De Vries Trappen, kwamen we tot deze oplossing. De Scrum methodiek ondersteunde ons om efficiënt te werken. 

  Stap voor stap bedachten we de functionaliteiten en pakten deze op in meerdere sprints. De Vries Trappen was zelf Product Owner van dit project en bepaalde wat er opgepakt ging worden. Zo konden wij in elke sprint telkens oppakken wat op dat moment de meeste prioriteit had voor onze partner.

  Het resultaat

  We leverden handige systemen waarmee zowel De Vries Trappen zelf als aannemers en kopers profijt van hebben. De Vries trappen heeft de systemen ondertussen in gebruik genomen en is met meerdere partijen aan het testen. De eerste resultaten zijn uiterst positief!

  Wil jij ook samen mooie dingen bouwen?
  Laten we dan samenwerken!


  Blue Flamingos © 2024 |Sitemap