MarketingOost

MarketingOost is de toonaangevende partij in de vrijetijdseconomie die vanuit de rol van regisseur, adviseur en strategisch partner staat voor (de belangen van) de sector.

Gratis SEO scan

Vanuit de behoefte van MarketingOost om de website en bijbehorende pagina’s beter te laten ranken in Google en meer traffic te realiseren, kreeg Blue Flamingos de opdracht om een SEO scan uit te voeren. Na een uitgebreide analyse bleek dat er nog veel kansen lagen op het gebied van SEO en content. De perfecte klus voor onze flamingo’s!

Onze SEO aanpak

In eerst instantie is er een SEO aanpak voor VisitOost opgesteld, een van de merken onder de paraplu van MarketingOost. Later zijn hier ook SEO en content werkzaamheden voor Visit Hanzesteden, Salland Natuurlijk Gastvrij en Vechtdal Overijssel uit voortgevloeid. De SEO werkzaamheden zijn op onderstaande wijze aangepakt: 

Stap 1. Zoekwoordenonderzoek en monitoringstool inrichten

[]

Stap 2. SEO content schrijven (projectmanagement via Monday en middels SCRUM)

Na het analyseren van de huidige rankings en kansrijke zoekwoorden, is er in samenspraak met MarketingOost de focus bepaald om content uit te bouwen. Via de tool ‘Monday' is het project aangevlogen, waarbij MarketingOost en BlueFlamingos een heldere workflow hebben gecreëerd. Middels deze tool kon MarketingOost de progressie monitoren van de geschreven content door de flamingo’s en werd er feedback gegeven op de teksten. Daarnaast werd hierin, aan hand van zoekwoordenonderzoek via tools zoals Google Adwords en Ubersuggest, de belangrijkste keywords gedeeld. Binnen het Blue Flamingos team is dit project op een SCRUM werkwijze aangepakt om te voortgang van te bewaken en duidelijke deadlines te stellen.

In het CMS systeem van MarketingOost is de content geplaatst en opgemaakt door onze flamingo’s. Een voorbeeld van geschreven pagina's zijn: https://www.visitoost.nl/overnachten/camping-overijssel/ommen/ en https://www.visitoost.nl/overnachten/bijzonder-overnachten/

MondayAfbeelding: Monday

Stap 3. Optimaliseren en backlinks

[]

Resultaat: 200% meer organisch verkeer! 

Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat deze pagina: https://www.visitoost.nl/overnachten/camping-overijssel/boerencampings/ bovenaan in Google scoort op Boerencampings Overijssel en dat het organisch verkeer naar deze pagina met meer dan 200% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Benieuwd naar meer resultaten? Neem contact met ons op!