Toelevering Online

  Loading...

  Toelevering Online

  Toelevering Online is een supersnel groeiend bedrijf en timmert hard aan de weg om zoveel mogelijk klanten te voorzien van maatwerk kozijnen, deuren en schuifpuien. Daarbij leveren ze al vanaf vijf werkdagen, in tegenstelling tot andere leveranciers van kozijnen waarbij het tot 10 tot 12 weken kan duren. Hoe Toelevering Online dit doet? Door fabrieken efficiënter te maken, lijntjes korter en systemen slimmer. Daardoor werden de kosten lager, de service beter en het werkplezier groter, zodat iedereen kan doen waar hij goed in is. Het bedrijf zit vol met ambitie en wil marktleider worden in binnen- en buitenland! 

  TO 1.png

  Blue Flamingos x Toelevering Online

  Via gemeenschappelijke connecties in ons netwerk leerden we Toelevering Online kennen. Blue Flamingos stond toentertijd in haar kinderschoenen. Toelevering Online gaf ons het vertrouwen om in een efficiënt scrum team samen te gaan knallen om het doel te behalen. We hebben alles op alles gezet om aan Toelevering Online te bewijzen dat ze een goede keuze maakten door met ons in zee te gaan. 

  Efficiënt werken met Scrum

  Toelevering Online en Blue Flamingos gingen met elkaar om tafel om de wensen te bespreken en om te kijken hoe het toenmalige verzendsysteem in elkaar zat en wat voor mogelijkheden er lagen. 

  Gelukkig bleek het al snel een goede match voor een succesvolle samenwerking. Onze flamingos hebben de juiste kennis in huis om te voldoen aan de vraag van Toelevering Online. 

  De ambities van Toelevering Online voor de webshop vroegen om een efficiënte samenwerking tussen de developers. Om mooie resultaten te boeken door efficiënt te werken, adviseerden we om te werken in Scrum teams. 

  Door projecten volgens de Scrum methodiek aan te pakken wordt tijd effectief gebruikt, zijn de teams zelfsturend en is de communicatie helder. Scrum is een Agile methode die gebruikt maakt van een Backlog, Sprints, Demo's en Retrospectives. 

  Verzendsysteem vernieuwen

  Toelevering online vroeg ons om hun verzendsysteem te vernieuwen. Het Scrum team besloot om het verzendsysteem opnieuw te bouwen als losstaande service, wat het goed schaalbaar maakt. Bovendien is het goed onderhoudbaar en toekomstbestendig.

  Met de nieuwe architectuur van het verzendsysteem is er vooral gefocust op het zo efficiënt mogelijk inrichten van bok systemen op basis van een bestelling. Een bok is een houten of stalen frame waarop het kozijn vervoerd wordt. Door visuele weergave van de plaatsing van de kozijnen op de bok, wordt inzichtelijkheid gecreëerd voor logistiek personeel en de klant. Tevens krijgt de klant de meest optimale, en dus voordelige, methode van verzending.

  Verder is het systeem tegelijkertijd een stuk vlotter gemaakt. Het berekenen van verzendkosten is een stuk sneller geworden door de geoptimaliseerde berekening van de plaatsing op de bok. Ook biedt het nieuwe systeem veel meer dynamiek: zo is het makkelijk uit te breiden naar nieuwe landen, vervoerders en nieuwe bok systemen.

  Ten slotte zijn bepaalde gegevens inzichtelijker gemaakt. Zo ziet Toelevering Online bijvoorbeeld hoe de bezorgkosten voor een bepaalde order tot stand komen en of het verzendbericht naar de vervoerder succesvol is verstuurd.

  CUSTOM CASES.jpg

  Het resultaat van de samenwerking

  Het resultaat van de samenwerking is dat Toelevering Online veel meer inzicht heeft in het verzendproces. Het is een stuk sneller geworden en de klant heeft een voordeligere verzending. Daarnaast adviseerden we over werken in Scrum teams waardoor Toelevering Online nu efficiënter werkt. 

  Toelevering Online gaf ons het vertrouwen toen we dat het meest nodig hadden. Hier zijn we ontzettend dankbaar voor en het heeft tot een fijne samenwerking geleid die nog steeds voortduurt. Een fijne samenwerking waar we trots op zijn!

  Wil jij ook samen mooie dingen bouwen?
  Laten we dan samenwerken!
  Michael Jongman


  Blue Flamingos © 2024 |Sitemap