Afstudeerstage development (front- en/of back-end)

Ben jij een getalenteerde developer, die opzoek is naar een super vet afstudeerproject bij een gezellig bedrijf?

Per: februari 2022 (of eerder)

Vind jij het interessant om het maximale uit een website te halen? Houd je van afwisseling en vette projecten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Uniek aan ons: wij werken voor klanten én voor onszelf. Wij hebben ruimte voor 2 leergierige afstudeerders (front-end en/of back-end) en hebben een aantal vette afstudeerprojecten op de plank liggen. Uiteraard hoef je niet als duo af te studeren.
 

Over Blue Flamingos

Wij zijn een digitaal bureau gevestigd in het centrum van Zwolle. We zijn blauwvingers (zoals alle echte Zwollenaren) én we slaan graag onze vleugels uit om mooie reizen te maken. Vandaar de naam Blue Flamingos. En nee, we zijn geen standaard bureau. We zijn betrokken bouwers. We bouwen graag aan websites, marketing campagnes en aan goede relaties met onze klanten. Maar we bouwen ook aan jouw ontwikkeling, de ontwikkeling van het team en het bedrijf. En dat doen we net even anders. Ons motto: break the ordinary! 

Anders? Yes.. die blauwe flamingo geeft dit natuurlijk al weg. Wat ons verder onderscheid:

1. Interne projecten én vette klanten
Onze passie voor reizen is terug te zien in de websites die wij met trots hebben ontwikkeld voor onszelf: weflycheap.nlvakantiebesparen.nl en travelstamps.nl. We ontwikkelen niet alleen voor onszelf, maar ook voor toffe klanten met uitdagende projecten zoals Uitgekookt, Voskamp, Next Step traprenovatie en Marketing Oost. Dat gaat zó goed dat we op zoek zijn naar versterking voor ons team. Daarnaast testen we geregeld nieuwe concepten zoals slimmevergelijker.nl. Je werkt dus aan vette interne én externe projecten!

2. Een enorm betrokken team
Toen we zagen dat de omzet van Weflycheap letterlijk naar €0 ging door Covid-19, hebben we de omslag van affiliate website in de reisbranche naar professioneel webbureau gemaakt. Dat geeft aan dat we flexibel zijn, daadkrachtig en vindingrijk. Maar bovenal betrokken. Ons hele team heeft keihard gewerkt om deze omslag te maken, dat bindt ons en maakt ons trots.

3. Als jij groeit, groeien wij
We zijn niet extreem commercieel. We zijn geen hardcore urenschrijvers & hebben geen harde targets op declarabele uren. Soms werk je nog even een uurtje door en op andere momenten neem je wat langer pauze. Werken vanuit huis, op kantoor of in het buitenland, het is ons om het even. We gaan voor duurzame relaties met klanten en tevreden medewerkers, dat is wat telt! Ons betrokken team is goud waard. Als jij groeit, groeien wij.

4. Maatschappelijke betrokkenheid
We willen wat terugdoen voor de maatschappij. Je krijgt een dag verlof voor vrijwilligerswerk en mag 1 uur per week besteden voor een maatschappelijke organisatie.

5. Fun & werk
We zijn informeel, niet hiërarchisch & combineren fun met werk. Een wijn- of bierproeverij, potje squash, Fifa of bootje varen is wel aan ons besteed! Onze teamuitjes naar Nice, Praag of Amsterdam en reisjes via onze travel-partners zijn een extra reden om bij ons te komen werken! 

Spreekt je dit aan? YES! Dan hebben wij een match en horen we graag meer van je. Oh ja, natuurlijk moet je ook nog wel enigszins in ons profiel passen... Past dit niet? Bekijk onze andere vacatures of duik de studieboeken in ;)

 

null
 

Waarom Blue Flamingos?

Blue flamingos is voor jou de ideale plek om veel kennis en ervaring op te doen. Je krijgt super veel verantwoordelijkheid met een afstudeerproject dat je zelfstandig gaat oppakken. Er is erg veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Heb je een goed idee, go for it! Binnen ons topteam hebben we jarenlange ervaring met online marketing. Ook hebben we 5 (straks 6) getalenteerde developers in dienst, waar je veel van kunt leren. We zetten vol in op techniek. 
 

Wat ga je doen?

Jij gaat voor ons van scratch af aan een applicatie bouwen, die techniek van onze partner(s) aanroept via o.a. API koppelingen. Deze applicatie is bedoeld voor intern gebruik en natuurlijk voor onze fans. Je denkt mee over UX, design en de juiste presentatie van de beschikbare informatie. Om dit alles te realiseren maak je gebruik van de kennis in de organisatie, onze (technische) partners en de verschillende tools die tot je beschikking staan. Wij gaan de door jou gemaakte applicatie direct in gebruik nemen. Hoe vet is dat?! 

P.S. Deze opdracht lichten we graag nader toe in een persoonlijk gesprek. Wil je alvast wat meer informatie? Bel of mail ons gerust. Onze contactgegevens staan onderaan deze vacaturetekst.  
 

Wat wij van jou vragen:

 • Je interesseert je in alles wat met online te maken heeft;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent zelfstandig (maar wel een teamplayer), leergierig en neemt initiatief;
 • Ervaring met Javascript;
 • Ervaring met NodeJS en/of Laravel (pré back-end);
 • Ervaring met GIT;
 • Ervaring met frameworks als React (pré front-end);
 • Interesse om te werken met de nieuwste technieken en frameworks als GraphQL, NextJS, Strapi;
 • Affiniteit met reizen is een pré;
 • Ervaring met SCRUM is een pré;
   

Jouw carrièrepad

Wij bieden jou de kans om werkervaring op te doen op het gebied van development. Je gaat volledig meedraaien bij een bloeiende scale-up, gevestigd in hartje Zwolle. Je krijgt een MacBook Air met extra beeldscherm tot je beschikking en een prima stagevergoeding! Wij groeien hard en jij kunt met ons meegroeien. Doe je het goed, dan ligt er voor jou wellicht een leuke baan in het verschiet!
 

Over onze werkmentaliteit

Onze websites (en die van klanten) zijn 7 dagen per week online en moeten 7 dagen per week up-to-date zijn. Dit vraagt om een flexibele houding. Een 9-tot-5-mentaliteit past hier daarom niet in. Uiteraard zijn alle werktijden in overleg. Wij houden van hard- en resultaatgericht werken, plezier maken, successen vieren en natuurlijk een borrel op z’n tijd!
 

null
 

Interesse of vragen?

Voor vragen kun je bellen met onze Team Lead, Jelmer Visser (06-24182449). Je motivatie voor deze vacature mag je mailen naar: jelmer@blueflamingos.nl. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!