Configuratoren

  Loading...

  Een configurator is de perfecte aanvulling op een webshop. De bezoeker wordt aan de hand meegenomen in het bestelproces. Als bezoeker weet je dan ook precies wat je bestelt, hoe veel het kost en hoe het eruitziet. Lees alles over wat een configurator precies inhoudt en wat de voordelen zijn van configuratoren!

  Wat is een configurator?

  Een configurator is een soort ontwerpsysteem. Het ontwerpsysteem begeleidt de gebruiker door het gehele bestelproces. Door verschillende vragen te stellen, kom je uiteindelijk uit bij het gewenste product. Dit kan een maatwerk product zijn of een product die je ook zou kunnen vinden via de zoekfunctie. Een configurator is eigenlijk als een stappenplan waarbij je de bezoeker helpt om uiteindelijk tot het gewenste product te komen. 

  Een configurator werkt uitstekend voor maatwerkproducten. Bij maatwerkproducten kun je denken aan kozijnen, trappen, deuren, ramen en roosters. Maatwerkproducten worden vaak pas gemaakt als de behoefte van een klant daar om vraagt. Door een configurator te ontwerpen voor maatwerkproducten, weet je als bezoeker wat je kan verwachten. Zo kun je de prijs toevoegen aan producten. Wijzigt de bezoeker iets aan het product? Dan wordt de prijs ook automatisch aangepast. Daarnaast kun je het product zelfs visueel laten zien.

  Maar ook voor niet-maatwerkproducten is een configurator geschikt. Voor allerlei producten kan een configurator namelijk als een stappenplan werken, waarbij de bezoeker wordt begeleidt in de zoektocht naar het perfecte product. Een simpel voorbeeld: als de bezoeker op zoek is naar een nieuwe spijkerbroek, kan een configurator informatie achterhalen zoals maat, gewenste kleur, materiaal, lengte, etc.. Deze informatie wordt achterhaald door specifieke vragen die gesteld worden. Nadat de bezoeker deze vragen heeft beantwoord, kan een selectie van producten worden weergegeven aan de bezoeker. Scheelt de bezoeker een hoop tijd aan speurwerk naar de perfecte jeans. 

  Voordelen van een website configurator

  Makkelijk, snel, duidelijk en doelgericht: dat is een configurator. Voor de bezoeker zal een configurator veel voordelen opleveren. Ook voor tussenpersonen, zoals aannemers, zal een configurator zorgen voor een hoop tijdsbesparing. En natuurlijk scheelt het ook een hoop administratie voor de verkoper. Bovendien is een configurator veel minder foutgevoelig dan het handmatig invoeren van alle informatie. Handig, vooral voor maatwerkproducten. Je wilt niet dat je een maatwerkproduct maakt en dat het product toch vijf milimeter langer had moeten zijn, omdat je zelf de gegevens verkeerd hebt opgeschreven. Dit soort misverstanden kun je voorkomen met een configurator. 

  Wat zijn concrete voorbeelden van configuratoren? 

  Om je een iets beter beeld te geven, geven we een concreet voorbeeld van een configurator. Een concreet voorbeeld is bijvoorbeeld de configurator van De Vries Trappen. Al jarenlang voorziet De Vries Trappen mensen van de beste trappen. De missie: op een verantwoorde wijze hoogwaardige trappen leveren. Ontwerp en vervaardiging gebeurt in eigen huis. En dan zijn de trappen ook nog eens milieuvriendelijk!

  De configurator helpt hierbij. In de configurator kan de gebruiker precies aangeven wat voor trap hij/zij wenst. Terwijl je als bezoeker aan de hand wordt meegenomen in het proces, krijg je foto’s te zien. Hierdoor weet je als bezoeker precies waar je voor kiest. 

  Configurator.png

  Ook een product configurator op jouw website?

  Heb jij een webshop? Dan is een configurator een waardevolle toevoeging. Zoals we schreven, is een configurator een prachtig hulpmiddel voor webshops met maatwerkproducten. Ook voor andere producten biedt een configurator hulp aan de bezoeker om makkelijk en snel tot het gewenste product te komen. 

  Complexe applicaties zoals configuratoren voor o.a. producten of diensten zijn bekend terrein voor ons. Onze developers helpen je hier graag bij! 

  Ook de voordelen van een configurator ervaren?
  Wij bouwen hem voor je!


  Blue Flamingos © 2024 |Sitemap